Colour Sydney 2017

Colour is DE vrouwenconferentie van Hillsong Church waar wereldwijd duizenden vrouwen bij elkaar komen om een paar dagen te investeren in hun relatie met Jezus, leiderschap in de kerk/maatschappij en gerechtigheid. Colour begint in Sydney met twee conferenties met in totaal ruim 14.000 vrouwen! Daarna USA (New York, LA, Phoenix), Cape Town, Kiev en London. Natalie is twee keer in London geweest en daar zijn ze ook bij elkaar met ruim 10.000 vrouwen. Pastor Bobbie Houston is 21 jaar geleden begonnen met deze vrouwen conferentie in een kleine tent in Sydney en nu is het wereldwijd! Het begon allemaal met een fluistering van God waarin Hij tegen haar zei: ‘Zeg tegen de vrouwen dat er Iemand is die van ze houdt, zeg dat ze van grote waarde zijn’. Het thema van dit jaar is ‘Gevonden in het Veld’.

“In het veld zijn is niet stationair maar een actieve houding.” – Lisa Harper

Colour is een conferentie zoals je nog nooit gezien of ervaren hebt! Het is vol met geweldige & inspirerende speeches, worship, dans, zang, video’s en verrassingen. We hebben al veel conferenties meegemaakt in ons leven maar zoiets moois als Colour hebben we nog nooit ervaren. Er gebeurt iets geweldigs als er 8.000 vrouwen bij elkaar komen om God te zoeken en te aanbidden. We hebben allebei ontelbaar veel kippenvel momenten gehad (Natalie met tissues erbij.. ;-)) Vrouwen zijn krachtig, kwetsbaar, gevoelig en zo geliefd door onze Hemelse Vader. Een zaal vol met geliefde dochters dat is echt powerful.

Vorige week woensdag begon de voorbereiding voor ons omdat we met alle andere studenten het theater in Sydney (de ICC) mochten inrichten. Podia werd gebouwd, winkeltjes ingericht, posters opgehangen, tenten buiten opgezet, folders gevouwen, cadeautjes klaargemaakt etc etc. Genoeg te doen voor 1800 studenten! Wat een gave sfeer was er! Iedereen druk bezig met zijn/haar team en rond 4 uur in de middag waren we klaar. Donderdagmorgen weer op tijd opstaan om kennis te maken met ons eigen team waar we de conferentie mee gaan dienen. Hendrik had een mooi plekje als assistent naast de cameraman in de zaal en Natalie werd toebedeeld aan het team ‘Refresh’. Dit betekend dat wij er verantwoordelijk voor waren dat het hele gebouw er netjes uitziet en dat alle rommel en viezigheid opgeruimd werd. Klinkt erger dan het is hoor 😉 Het theater zelf heeft ook schoonmakers in dienst dus eigenlijk hebben we hun geholpen waar dat nodig was. Hendrik had een mooi plekje in de zaal dus die heeft de hele conferentie twee keer meegemaakt! Natalie heeft alleen de eerste conferentie gediend bij Refresh (van donderdag tot zaterdag) en de tweede (van maandag tot woensdag) mocht zij met haar klas in het theater Colour meemaken! Wat een geweldige tijd hebben we gehad, zowel achter de schermen als in de zaal. Het idee dat we deel mochten zijn van deze grote happening dat maakt ons nederig en dankbaar. Zoveel vrouwen hebben hun leven aan Jezus gegeven en zijn veranderd & geïnspireerd naar huis gegaan! Het mooie van deze dagen is dat je vrouwen van alle leeftijden bij elkaar ziet. Hoe veelkleurig zijn we bij elkaar en authentiek! Een van de sprekers liet tijdens haar speech een foto zien van een bos vol met bomen, beetje zoals deze. Het bos heeft alle bomen nodig, de wat oudere & jongere bomen anders kan het geen bos vormen. Zo is het ook met de gemeente. We hebben de oudere vrouwen nodig, ze hebben wijsheid & levenservaring. Maar ook de jongere vrouwen hebben we nodig voor de komende generatie. Allemaal zijn we belangrijk! Wat een mooi beeld he?

Het is zo belangrijk dat we elkaar als ‘zussen’ bemoedigen en in elkaar echte schoonheid zien. Jouw verhaal doet ertoe, juist in deze maatschappij. Laten we in elkaar geloven en elkaar helpen om te groeien in onze overtuiging en roeping. Zodat we de volgende generatie tot Zegen mogen zijn. Zodat wij samen deze wereld continue tot Zegen mogen zijn met gegrond geloof en hoop. Zodat we mogen uitdelen aan degene die het minder hebben.. Onze naaste.. Laat je hart kloppen voor gerechtigheid en onvoorwaardelijke liefde.

“Zuivere en onbevlekte godsdienst voor God, de Vader, is: omzien naar wezen en weduwen in hun druk en zichzelf onbesmet van de wereld bewaren.” – Jakobus 1:27

Deze conferentie heeft ons veranderd! Het heeft ons karakter beginnend gevormd wat het is om de ander te dienen. Wat een lastige maar ook geweldige reis om te maken. Alle uren die we erin hebben gestoken waren het zo waard om deze vrouwen te zien genieten maar bovenal de vrouwen die hun levens aan Jezus hebben gegeven! Ons advies zou zijn (als je de mogelijkheden hebt) ga een Colour bezoeken en maak mee hoe geweldig het is! Op deze site http://hillsong.com/colour/live-blog/ kun je alle informatie vinden over Colour. Pastor Bobbie Houston, ontzettend bedankt voor Colour, wederom een levens-veranderende conferentie!

Hug vanuit Sydney

Hendrik & NatalieNieuwsbrief


Reacties

We zijn benieuwd wat je van deze blog vindt, laat hier onder een reactie achter.

NatalieColour Sydney 2017

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.