Het verandert alles

Afgelopen woensdag waren we met alle studenten bij ‘chapel’ (dat is een dienst die we met alle studenten een paar keer in de week houden) en Duncan Corby sprak over dit onderwerp en het raakte me zo! Door alle drukte heen vergeet je soms dat God alles heeft veranderd in je leven. Als Hij je aanraakt verandert alles. Alles verandert ook als Hij tot Mozes spreekt door de brandende struik (Exodus 3). Een aanraking met God veranderd alles!

Wat veranderd er precies?

1 Je Identiteit
Johannes 1:12 ‘Maar aan alle mensen die wél in Hem geloven, heeft Hij het recht gegeven om kinderen van God te worden. Ze worden opnieuw geboren’

Als eerste behoor je Hem toe, je bent Zijn kind. Hij heeft alles gegeven zodat we vrij zijn om bij Hem te zijn. Ik heb er af en toe echt last van dat ik mijn identiteit zoek in mijn carrière of in datgene wat ik goed kan. Bedenk eens wat dat voor jou zou kunnen zijn? Wat nou als je dat allemaal even aan de kant zet… Wat een vrijheid als je identiteit vindt in het zijn van Gods onvoorwaardelijk geliefde kind.

2 Je Toekomst
1 Timoteüs 6:12 ‘Doe je uiterste best voor het geloof. Grijp het eeuwige leven. Want daarvoor ben je geroepen en daarvoor heb je tegen heel veel mensen duidelijk over het geloof gesproken’

Het gaat niet alleen om het aankomende jaar en al die jaren daarna. Het gaat uiteindelijk om het leven na dit leven. Het eeuwige leven. God heeft een eeuwige-kijk op jou en jouw leven! We zien vaak het kleine plaatje maar Hij ziet het grote geheel. Zo vaak gebeuren er dingen in ons leven die we niet begrijpen. In mijn donkerste dagen vroeg ik aan God; waarom? God weet hoe je leven verloopt, voor Hem is er geen verrassing. Dat maakt me zo dankbaar omdat Hij alles laat meewerken ten goede voor degenen die Hem liefhebben (Rom 8:28). Als ik nu terugkijk op mijn zwaarste dagen zie ik dat Hij me liefheeft zoals niemand anders. Heb geen zorgen voor de dag van morgen want Hij heeft het in Zijn hand. God weet wat Hij doet, veeeel beter dan wij. Hij is te vertrouwen ook als het gaat om je toekomst!

3 Je Doel
Galaten 1:6 ‘Omdat God zo goed en vriendelijk is, heeft Hij jullie geroepen om bij Jezus te horen’

We zijn geroepen tot Zijn doel. Een gemotiveerd leven gebaseerd op Genade. Genade is een woord wat altijd ver weg klonk voor mij. In de laatste jaren heb ik geleerd dat het betekend dat ik niet hoef te strijden om in Gods liefde te mogen zijn. Nee, sterker nog; zoals je bent mag je zijn bij God en dat is precies zoals Hij het graag wil. Zitten op Zijn schoot zonder dat we dat verdiend hebben. Maar door Jezus offer zijn we vrij om dat te mogen doen! Zijn doel is bij Hem te horen. Hoe geweldig is dat! Laten we andere mensen helpen om ook tot dat doel te komen, Zijn doel. Iedereen is geroepen tot vrijheid, vrede & genade dankzij Jezus!

Hoe gaaf is dit! We mogen in vrijheid leven dus haal al die ingebouwde muren naar beneden! Kom zoals je bent, een ‘te’ waardevol persoon om zo te blijven. God wil je nog zoveel meer laten stralen dan dat je zelf kunt bedenken. Strek je uit naar het onmogelijke! Laat God alles aan je veranderen… ECHT opnieuw geboren zijn, helemaal nieuw; wat een vrijheid!


Nieuwsbrief


Reacties

We zijn benieuwd wat je van deze blog vindt, laat hier onder een reactie achter.

NatalieHet verandert alles

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.