2017: Wat is het plan?

Gisteren begon onze eerste echte College dag van Hillsong! Wat een ervaring! Alle 1e/2e/3e jaars studenten bij elkaar om het jaar te beginnen. Samen in de ‘chapel’ om eerst God te zoeken en te aanbidden. ‘Chapel’ is een dienst op een doordeweekse dag voor alle studenten. Op zondag zijn we de hele dag aan het dienen in de kerk en op deze manier ontvangen we het woord en komen we samen met al onze mede-studenten. Het dak ging er geestelijk AF! Wat een verwachting en honger. Geweldig dat we dit mogen meemaken, ik kan het soms echt nog niet geloven! Catrina Henderson (Hillsong College Principal) sprak over het volgende thema; Wat is het plan voor 2017?

In Johannes 6 gaat het over de vijf broden en twee vissen. Jezus loopt de heuvel op met zijn leerlingen. De menigte komt eraan en Jezus vraagt aan zijn leerlingen; waar kunnen we brood vandaan halen om de mensen eten te geven? Alsof Jezus vraagt; wat is het plan? Ik denk dat zijn leerlingen vol verwachting waren toen ze op de berg waren met Jezus alleen. Zal Hij tot ons spreken? Wat zal Hij met ons gaan delen? Net zoals jij misschien de berg opklimt om daar met Jezus te zijn en vol verwachting bent om iets te horen van Hem voor jou persoonlijk. En dan zegt hij niet datgene waar je op gehoopt hebt.. Nee hij vraagt; wat is het plan? Dat gevoel heb ik zelf ook gehad toen we ons aan het voorbereiden waren voor Hillsong College. Wat gaat God allemaal doen? Wat zal Hij gaan zeggen? Wat zullen we allemaal leren? Maar toen we de berg op zijn gegaan en de hele weg afgelegd hebben naar Sydney… Wat vroeg Jezus toen? Hij vraagt, wat is het plan?

Bovenop de berg kijkt Jezus naar alle mensen die eraan komen. Op het moment dat Hij de menigte ziet, spreekt Hij tot zijn leerlingen; Hij spreekt tot jou. Wat is het plan? Maar op dat moment realiseer ik me, het gaat niet om mij. Het gaat om de menigte! Hij wil weten wat het plan is, wie wil hun voeden? Het is niet zo dat als God een vraag stelt Hij het antwoord niet weet. Hij wil weten wat er in je hart leeft. Wat is er in je hart? Draait het om jou? Deze mensen moeten gevoed worden. Beantwoord Zijn vraag, stap in Zijn plan. Hij wil graag dat je om je heen kijkt. Wat leeft er in je hart? Wat heb je in je hand? Het waren maar een paar broden en een paar vissen. Maar dat is genoeg voor Jezus. Jesus wants to ‘partner’ with you! Als Hij vraagt aan jou; wat is het plan? Wees dan voorbereid! Leg datgene wat in je hart en in je hand is maar in Zijn hand en je staat versteld wat Hij ermee kan doen!

Natuurlijk wil Jezus persoonlijk tot je spreken in je stille tijd. Maar ik denk dat dit voorbeeld zo prachtig illustreert hoezeer Zijn hart uitgaat naar de mensen die Hem nog niet kennen. Ik heb vaak gedacht dat ik het evangelie niet goed kon vertellen aan mensen en was er onzeker over. Wat nou als ik iets stoms zeg? Of ik kom niet uit mijn woorden? God kan beter iemand gebruiken die een vooraanstaande positie heeft in de kerk in plaats van mij. Maar het enige wat Hij vraagt is om datgene wat in mijn hart leeft en in mijn hand is aan Hem te geven. De rest van het wonder doet God! Zullen we samen aan God geven wat in ons hart leeft en in onze handen is zodat Hij het kan gebruiken? Om mensen om ons heen te bereiken met Zijn liefde & hoop. Zodat Hij alle eer ontvangt en wij een instrument zijn in Zijn hand. Dank U Jezus voor het wonder!

Vijf broden en twee vissen
Johannes 6:1-15
1 Daarna ging Jezus naar de andere kant van het Meer van Galilea. 2 Een menigte mensen volgde Hem, omdat zij zagen dat Hij de zieken genas. 3 Jezus liep de heuvel op en ging daar met zijn leerlingen zitten. 4 Het was vlak voor Pesach, het Joodse Paasfeest. 5 Toen Jezus al die mensen zag aankomen, vroeg Hij aan Filippus: ‘Waar kunnen wij brood vandaan halen om die mensen te eten te geven?’ 6 Niet dat Jezus eten wilde kopen. Hij was iets anders van plan, maar was alleen benieuwd wat Filippus zou antwoorden. 7 Filippus zei: ‘Al kopen wij voor tweehonderd zilverstukken brood, dan hebben wij nog niet genoeg om iedereen te eten te geven.’ 8 Andreas, de broer van Simon Petrus, mengde zich in het gesprek. 9 ‘Hier is een jongen die vijf gerstebroden en twee gedroogde vissen heeft. Maar wat hebben wij daaraan voor zoveel mensen?’ 10 Jezus zei tegen zijn leerlingen: ‘Laat alle mensen in het gras gaan zitten.’ Toen bleek dat er alleen al zoʼn vijfduizend mannen waren. 11 Toen iedereen zat, nam Jezus de broden, dankte God ervoor en begon het brood uit te delen. Met de vissen deed Hij net zo. En iedereen kon naar behoefte eten. 12 Toen de mensen verzadigd waren, zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Er is nog heel wat over. Haal het op, want er mag niets blijven liggen.’ 13 De leerlingen hadden twaalf manden nodig om het overschot op te halen. 14 Het drong tot de mensen door dat Hij iets geweldigs had gedaan. ‘Ja,’ zeiden zij, ‘Hij moet de Profeet zijn die in de wereld zou komen!’ 15 Omdat Jezus merkte dat de mensen Hem wilden dwingen hun koning te worden, ging Hij alleen de bergen in.


Nieuwsbrief


Reacties

We zijn benieuwd wat je van deze blog vindt, laat hier onder een reactie achter.

Natalie2017: Wat is het plan?

Leave a Reply

Your email address will not be published.