Onze eerste zondag bij Hillsong Church Sydney

Wat een bizar gevoel is dit.. We zijn gewoon in Sydney! Heel onwerkelijk maar ook zo geweldig om te ervaren dat het avontuur nu echt begint. Natuurlijk was het in Nederland ook al begonnen maar nu zijn we op de plek waar we van gedroomd hebben.

Vrijdag 9 januari kwam het afscheid van vele dierbare vrienden en familie. Wat een geweldig hoogtepunt was dat.

Zo onwerkelijk voelde het maar tegelijk ook geweldig om te ervaren dat er zoveel mensen om ons geven en van ons houden. Onwijs bedankt 🙂 Maandag 11 januari vertrokken we in de avond vanaf Schiphol (for real!) en namen we afscheid van onze familie & vrienden. Pfff… En dan zit je in het vliegtuig. Totaal geen besef van wat deze reis ons eigenlijk allemaal gaat brengen. We weten dat het fantastisch wordt maar er komen ook moeilijke momenten. Een heel gek & raar gevoel wat ik niet goed kan plaatsen..

Woensdagmorgen zijn we aangekomen na een goede & voorspoedige vliegreis. Aardig brak dat wel, maar dat mag de pret niet drukken! Gelijk op zoek gegaan naar een bed voor onze kamer en een bureau + nog wat extra spulletjes om onze kamer in te richten voor gebruik. Daarna een paar dagen genomen om bij te tanken.. dat was wel nodig 😉 En gisteren! Ja toen was het zondag! Twee prachtige diensten meegemaakt @ Hillsong Church! Oh men… Zo geweldig om weer terug te zijn. Allebei stonden we met tranen in onze ogen in een mega zaal vol mensen. Samen God aanbidden. In Sydney. We zijn er ECHT!! Wat gaaf is dit!!

Gisteravond sprak Peter Toggs (Youth Pastor Hillsong) en het thema was ‘I have got a feeling….’ Pfff dacht ik toen; emoties. Niet het beste onderwerp voor nu he?! Af en toe heb ik zo’n moment dat het er even uit moet dat je iedereen mist, dat Sydney toch heeeel ver weg is, dat ik niet weet hoe de toekomst eruit gaat zien. Nou ja dat zeg maar. Maar iedereen kent het wel, goede voornemens voor 2017 & dit jaar gaat het er echt van komen. Ja echt? Een paar maanden verder en het tegendeel is bewezen en heb je er geen zin meer in..

Nou als ik eerlijk ben heb ik ook wel veel tegenstrijdige gevoelens gehad. Tuurlijk is studeren aan Hillsong College onze droom maar het kost ook heel wat. Wil ik dat allemaal wel opgeven? Straks als Opwekking & Square weer begint dan denk ik… aahhhh ik wil daar ook zijn! Alle lieve vrienden en familie die we missen en die we niet kunnen huggen als ze jarig zijn. Dan zit mijn emotie me ook flink in de weg… Nu is alles nog nieuw en leuk maar wat als het straks niet meer voelt als een vakantie en de realiteit me ineens in de ogen kijkt?

Jezus zegt dat we niet wandelen in emoties en gevoelens maar vanuit geloof. (2 Corinthiers 5:7) Niet vanuit angst, paniek, onzekerheid enz. Nee, vanuit geloof. Uitstappen in geloof betekend automatisch dat het niet zo comfortabel voelt. Uit de boot stappen, letterlijk. Weet je wat het mooiste is; jij bent de baas over je emoties! Niet andersom. Zo voelt het wel heel vaak maar dat is niet de waarheid. 2017 kan het jaar zijn dat je uitstapt in geloof! En je niet meer laat leiden door emoties/gevoelens.

Genesis 35:1

“Daarna zei God tegen Jakob: ”Maak je klaar om naar Bet-El te reizen. Ga daar wonen. Bouw er een altaar voor de God die naar je toe gekomen is toen je op de vlucht was voor je broer Ezau.”

Drie dingen die we kunnen leren vanuit deze gebeurtenis.

1= sta OP en GA. Precies zoals Jacob deed. Hij stond op en ging naar een andere plek. Als je er geen zin in hebt of het lijkt te moeilijk dat is precies het moment waarin je uitstapt in geloof! God straft je niet, Hij wil je dat je groeit.

2= wees vastberaden in je Geest. Waai niet met alle winden mee. Zijn Koninkrijk blijft hetzelfde. Maak het besluit om Jezus te gehoorzamen als eerste. De keuzes die je daarna moet maken worden dan makkelijker omdat je besluit vaststaat. Je richting is bepaald. Net zoals Jacob, hij besloot om God te gehoorzamen.

3= Herinner de dingen die God voor je gedaan heeft. We zijn heel goed in het vergeten van dit soort dingen. Maar er ligt zoveel kracht en hoop in het herinneren van datgene wat God gedaan heeft. In 2017 kan dat weer gebeuren! Prachtig hoe de tekst het zegt; Bouw er een altaar voor de God die naar je toe gekomen is toen je op de vlucht was voor je broer Ezau. Jakob herinnerde zich wat God heeft gedaan!

Hoe ziet 2017 eruit voor jou? Laat je je leiden door emoties of door geloof? Besluit om God te gehoorzamen! Stap uit de boot en zie wat God gaat doen. Laten we samen besluiten om geen ‘comfortabel’ jaar te gaan hebben maar uit te stappen!

Huppakeee! Gaan met die banaan 😉


Nieuwsbrief


Reacties

We zijn benieuwd wat je van deze blog vindt, laat hier onder een reactie achter.

NatalieOnze eerste zondag bij Hillsong Church Sydney

Leave a Reply

Your email address will not be published.