Een leven leiden dat je wildste dromen overtreft

Een leven leiden dat je wildste dromen overtreft. We zeggen en schrijven het vaak, maar misschien denk je wel ‘wat bedoelen ze daar precies mee?’

Het klinkt waarschijnlijk te mooi om waar te zijn, te groot en te dromerig. Een leven wat beter lijkt te zijn dan je wildste dromen en verlangens, kan dat echt? Ja dat kan echt! En het ligt zelfs dichter bij dan je denkt.

Ieder mens wil leven met geluk. Onze persoonlijke verlangens en dromen bewijzen dat, want als onze verlangens vervuld worden en als onze dromen uitkomen, dan voelen we ons gelukkiger, toch? We leven met verlangens en dromen, we leven om gelukkig te willen zijn. Maar verlangens die worden vervuld en dromen die uit komen, is dat echt wat ons ten diepste gelukkig maakt?
Ik ken veel mensen waarvan een paar oud BN-ers, mensen waarbij dromen zijn vervuld en die dachten alles uit het leven te hebben gehaald wat er in zat. Uiteindelijk hebben ze het geluk niet gevonden waar ze naar opzoek waren. Nadat verlangens zijn vervuld en dromen zijn uitgekomen, komen er nieuwe verlangens die vervuld moeten worden en dromen die uit moeten komen om weer dat geluk te ervaren of te overtreffen.

Natalie en ik hebben ervaren dat het echte blijvende geluk zit in wanneer je weet wie je bent en waarvoor je leeft. We geloven dat God iedereen heeft gemaakt met de bedoeling om Zijn kinderen te zijn (Galaten 4:7), onvoorwaardelijk geliefd (het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je doet, je bent geaccepteerd) en met de opdracht om iedereen om ons heen ook onvoorwaardelijk lief te hebben (Johannes 15:12). Wanneer we dit begrijpen, dan zullen we ontdekken dat ons leven niet meer om onze dromen en verlangens draait, maar juist om de ander verder te helpen. Daar begint een leven dat je wildste dromen overtreft! En God belooft zelfs wanneer wij ons geluk bij Hem zoeken, dat Hij onze verlangens zal vervullen en onze dromen zal laten uitkomen. Psalm 37:4 ‘zoek je geluk bij de Heer en Hij zal geven wat je hart verlangt.’

Maar hoe doe je dat, je geluk bij God zoeken?
Je geluk bij God zoeken is eigenlijk heel simpel: het is God beter leren kennen, want als je God beter leert kennen, dan zul je geluk vinden. Want dat is het hart van God, hij wil jou gelukkig zien, zodat we anderen gelukkig zullen maken en dan zullen we God dankbaar zijn en alle eer geven!

Er is niets mooiers om te ervaren dat God onvoorwaardelijk van je houdt! Veel mensen denken dat God ons straft en veroordeeld als we ons niet aan de regels houden, maar dat is niet wie God is!!! God zegt; “Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je hebt gedaan. Ik hou van jou en ik heb het beste met jou voor. Ik geef zelfs mijn leven voor jou om je te redden van je fouten en je ego. Ik wil je leren wat het echte geluk is. Ik wil jou overweldigen met mijn goedheid, zodat je niets anders kunt, dan dit delen met anderen”.

Deze bovenstaande woorden zijn gebaseerd op de bijbel. De bijbel lezen is een manier om God beter te leren kennen. De bijbel is geen wetboek maar een boek vol wijsheid, hoe we het maximale uit onze levens kunnen halen. Ik wil je aanmoedigen om een kerk op te zoeken die deze boodschap vertelt en te investeren in deze kerk. Je bent sowieso altijd welkom bij Het Westerkwartier Project, de jeugdkerk die ik leid.

We willen jou aanmoedigen om je geluk bij God te zoeken. Leer God beter kennen, ontdek wie je echt bent en waarvoor je leeft. Dan begin ook jij een leven te leiden wat je wildste dromen zal overtreffen.

Verlangens worden vervult en dromen komen uit bij het vinden van het geluk wat God geeft.


Nieuwsbrief


Reacties

We zijn benieuwd wat je van deze blog vindt, laat hier onder een reactie achter.

Hendrik ZuidersmaEen leven leiden dat je wildste dromen overtreft

Leave a Reply

Your email address will not be published.