Tour update 2

Na 5 geweldige dagen in Purwokerto, Tegal en Salatiga met 6 concerten en maar liefst al 292 sponsors zijn we erg dankbaar. Het is onbeschrijfelijk gaaf om deel te zijn van deze tour.  We ervaren het als een eer en genade dat God ons wil gebruiken om hoop te brengen aan de andere kant van de wereld. Ook tijdens de concerten zelf vernemen we dat de mensen het geweldig vinden dat we er zijn. We maken veel bijzondere momenten en ontmoetingen mee. Veel kinderen hebben nauwelijks of nooit blanke mensen gezien en zijn onder de indruk en verlegen. Wanneer we contact maken komen ze los en willen ze dol graag met ons op de foto. Vooraf het eerste concert ging ik (Hendrik) met een groep kinderen voetballen en muziek maken. Op een gegeven moment vroegen ze met gebarentaal of ik voor hen wou bidden, met een hele groep kinderen gingen we op de knieën. Tijdens me gebed zag ik de kinderen intens mee bidden terwijl ze me niet verstonden voelden we ons als een eenheid. Alleen ‘amen’ aan het einde van me gebed verstonden ze en daarna begonnen ze allemaal te klappen en ze waren super blij.

Na het tweede concert kwam ik in contact met 2 jonge mannen, Johannes en Rudy. Sinds 4 jaar zijn ze goede vrienden van elkaar. Johannes is blind en hij vertelde zijn verhaal. Toen hij zes jaar oud was leerde hij pianospelen. Trudy voegde eraan toe dat hij één van de beste pianisten is van de stad Tegal. Johannes vertelde hoe Jezus hem had geholpen. In de kerk had hij vrienden gekregen die hem overal mee naar toe namen. Eén van zijn dromen was altijd om te trouwen. En hij zei “16 maanden geleden ben ik met deze vrouw getrouwd” en hij wees op zei naar een glimlachende vrouw die ook bij ons aan tafel zat. Vervolgens vertelde zijn vrouw dat haar ouders haar hadden uitgehuwd met een andere man die niet in Jezus geloofde. Maar haar verlangen was juist om te trouwen met een man die vol van Jezus is. Na een tijd ontmoete ze Johannes in de kerk en werden ze verliefd op elkaar. Deze verhalen ontroeren mij, dit is pure liefde.

Eergisteren zijn we met onze tourbus doorgereisd naar Tegal. Het was een reis van 6 uur genieten van de omgeving en de groep. Door deze lange busriten leren we iedereen van de groep steeds beter kennen. In Tegal aangekomen zijn we wederom weer onder de indruk van het hotel wat Wahana Visi (World Vision Indonesie) heeft geregeld. Het hotel staat op de top van een berg met uitzicht over het vallei met allemaal kleine dorpjes die bij nacht oplichten als een sterrenhemel. Het zwembad grenst aan de rand van het vallei en de tropische bomen om het zwembad weerspiegelen in het water. En tijdens de zonsopgang (05:15) weerspiegelt de gekleurde lucht in het water. Wat een adembenemend uitzicht! Gods schepping is echt prachtig, je moet er soms even de tijd voor nemen en vroeg uit je bed. Maar de zon zien opkomen en de kleuren van de lucht zien te veranderen in het water, wow! Daar kan geen national geopraphic foto tegenop!
 
Jullie lezen het al, we genieten enorm! God heeft een plan met de groep en met de kinderen van Wahana Visi. Nogmaals dank voor jullie betrokkenheid, dat doet ons goed! HUG uit Indonesië.

Reacties

We zijn benieuwd wat je van deze blog vindt, laat hier onder een reactie achter.

NatalieTour update 2

1 comment

Join the conversation
  • Tanja - August 2, 2015 reply

    Wat een mooi verslag weer..vooral van de kids. Kinderen zijn zo puur en open naar God. Kunnen wij van leren. Top dat we mee mogen genieten met jullie. Hugs terug. Xx

Leave a Reply

Your email address will not be published.