Flores trip

We zijn 17 juli veilig aangekomen op Flores! Eindelijk! Wow wat een zegen om hier te zijn; het gaat echt gebeuren!!! Samen met Onno en Levi stappen we het Flores-avontuur in. We komen bij het hotel in Labuan Bajo en het uitzicht is adembenemend mooi! Ongelofelijk dat we dit mogen meemaken! De omgeving is totaal anders dan Bali, daar is het heel toeristisch en cultureel. Maar hier komen we in een arm plaatsje met heel veel luxe westerse hotels en eettentjes. Contrast is groot en onwerkelijk. Na de aankomst inventariseren we gelijk voor de volgende dag welke boottrips er allemaal zijn. Een lokaal prive-bootje met een ervaren visserman is snel geboekt zodat we het eiland Rinca en Senawa kunnen gaan zien. Snorkelen is hier een must hebben we al gehoord dus dat wordt leuk!


De volgende dag vertrekken we om half 8 s’morgens met een luchboxje op een gammel bootje (aaahhh) die knettert als een oldtimer maar dat past precies in het plaatje! Na twee uur varen in de meest prachtige omgeving komen we op het eiland Rinca aan waar we een rondleiding krijgen door het National Park. Komododragons en indrukwekkende blauwe uitzichten vanaf de bergen. Ongelofelijk dat de zee hier zoveel verschillende tinten blauw en groen kan hebben, wow! Daarna stappen we weer in ons bootje en na een uurtje varen komen we op de mooiste plek EVER om te gaan snorkelen. Mooiste eiland met strand, een idyllisch plaatje! Dit zie je alleen op tv als Floortje Dessing ergens komt…! Het prachtige blauwe water is zo helder dat je alle gekleurde vissen ziet zwemmen tussen het koraal. Alsof je in een aquarium aan het snorkelen bent! Nemo en zijn vriendjes kwamen ook voorbij! We krijgen er geen genoeg van. Terug op de boot zijn we allemaal flink onder de indruk en lijkt het te mooi om waar te zijn. Teruggekomen op het vaste land zijn we vol van mooie beelden die we nooit meer gaan vergeten! 

Vandaag bereiden we ons voor op het projectbezoek. We hebben net nog van alles gekocht voor de kinderen. Vrolijke potloden met gummetjes, schriften, barbies en stickers. Vanmiddag komen Maarten (dirigent) Beatrice en Olivia (World Vision) ook aan in Labuan Bajo en gaan we samen verder. Het is niet helemaal duidelijk hoe lang we dan nog moeten rijden om in Ruteng (World Vision project) te komen, maar ach we zijn flexibel! We laden al onze accu’s nog even op voor de zekerheid, geen idee wat we aantreffen in Ruteng. We slapen bij de village-leader dus dat klinkt goed. Het projectbezoek is van 19-22 juli en daarna vertrekken we weer naar Jakarta. We will keep you posted! 

Reacties

We zijn benieuwd wat je van deze blog vindt, laat hier onder een reactie achter.

NatalieFlores trip

10 comments

Join the conversation
 • Dick Visser - July 19, 2015 reply

  super!
  Warme groet van Dick.

 • Marianne - July 19, 2015 reply

  wat ziet dat er prachtig uit luitjes, wat een verhaal! ben benieuwd naar het vervolg. goede reis en behouden aankomst. groeten aan Levi!

 • Coby Kuijpers - July 19, 2015 reply

  Prachtig!!! Enjoyyy en lekker knuffelen met de kindjes…

 • Tanja - July 19, 2015 reply

  Whow..super chille foto’s. God blessings to be there. Zegen met het komende project. De kids gaan zeker mooie tekeningen maken mrt de leuke potloodjes.xx

 • Jeroen van Beveren - July 19, 2015 reply

  Wat een mooie plaatjes zeg! Heel veel plezier.

 • Hans Vos - July 19, 2015 reply

  Woh Hendrik , wat gaaf om zo’n trip te mogen maken !
  Bljjf mooie verslagen en foto’s plaatsen !
  Groetjes Hans

 • Henny - July 19, 2015 reply

  Hugs!!!!!

 • Henny - July 19, 2015 reply

  Wowwww! Wat een indrukwekkende blog! Heel mooi om met jullie mee te lezen! Liefs en huis!

 • Monique - July 19, 2015 reply

  Wat een prachtige foto’s.Wat zullen jullie genieten!!!!

 • Daan - July 19, 2015 reply

  Wowww wat een paradijs. Zo mooi. Ongelofelijk wat jullie nu al meemaken… Wens jullie een heel mooi projectbezoek, met de nieuwe cameraman 🙂 Dikke hug van Daantje

Leave a Reply

Your email address will not be published.