Bali trip

Surfen en Hendrik zijn iPhone 
Gelukkig zijn we flexibel en dat komt nu goed van pas! We gaan de 17e naar Flores en daardoor hebben we nu extra tijd om Bali te verkennen.  Eergisteren hebben we gesurfd en dat was te gek! Het was voor ons allemaal een nieuwe ervaring dus dat was lachen. In de ochtend werden we opgehaald door een taxi om naar het strand gebracht te worden waar een goede surf school zit (Pro Surf Bali). Toen Hendrik uit de auto stapte kwam hij erachter dat zijn iPhone uit de broekzak was gegleden. Dat was niet zo mooi… Met behulp van een andere taxi chaffeur is Hendrik opzoek gegaan naar zijn iPhone. Onderweg kwam hij in gesprek met de taxi chauffeur die vertelde dat hij katholiek was. Hendrik heeft hem mogen bemoedigen toen hij vertelde in welke situatie hij zit. Wat een bijzondere ontmoeting was dit. Ze hebben samen alles doorgegeven aan de taxi centrale en toen was het afwachten. We hebben ervoor gebeden en daarna maar snel losgelaten om rustig te kunnen gaan surfen. Na een half uurtje theorie en droog-surfen op een rubberen plank mochten we dan eindelijk de zee in gaan. Hendrik was heeeeeel serieus en Natalie met haar guitige hoofd maakte er maar het beste van.. Uiteindelijk lukte het om langer dan 5 sec op de surfplank te blijven staan! Super mooie golven op het warme water van Bali. Het was echt super om dit met Levi, Dick en Madelon mee te maken. Onno zat heerlijk een boekje te lezen en vond het prima daar! Wat een top clubje bij elkaar!

Na het surfen kreeg Natalie een berichtje van haar nichtje Ruth (die nu halverwege is op haar rondreis in Azië) dat ze ook op Bali is. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Zo gezegd zo gedaan. Geweldig om elkaar zo ver weg van huis te zien! Op Bali kun je geweldige voetmassages krijgen dus dat hebben we maar uitgeprobeerd. Voor €5 kun je dat niet voorbij laten gaan? Na een uurtje waren we weer fris & fruitig en ook goed bijgepraat. Na het afscheid kwamen we terug in het hotel waar de receptioniste ons vertelde dat Hendrik z’n iPhone was teruggevonden! Wow dat hadden we niet meer verwacht! God does things when you don’t expect it anymore! YEAH!

De binnenlanden van Bali ingetrokken
Gisteren zijn we verder de binnenlanden ingetrokken om nog meer mooie plekjes te zien op Bali. Ons hotel heeft een chauffeur voor ons geregeld die ons netjes kwam ophalen. Toen we in de auto zaten vroegen wij hem of hij ook naar de ceremonie was geweest om het geboortefeest van de aarde te vieren (hindoeïsme). Hij vertelde ons dat hij christen is! Hoe bijzonder om dat te horen in zo’n land waar weinig christenen zijn. En binnen 2 minuten kwamen Isreal Houghton, Planetshakers & Hillsong voorbij op zijn radio. Onze eindbestemming was Munduk, een plaatsje in het midden van Bali. Ons traditionele huisje staat prachtig mooi op houten pootjes in de bergen met verschillende tropische tinten groen. Er was nog net 1 plekje vrij! Vandaag hebben we een wandeling gemaakt met een gids door de bergen, rijstvelden & langs watervallen in de buurt. Het was adembenemend mooi! Vijf uur lang continu ons verwonderen van de omgeving: de bomen, planten en insecten. Vruchten die we hebben gezien zijn o.a. avocado’s, cacao, kruidnagel, papaja, mandarijnen en natuurlijk heeel veel bananen. Na de wandeling hebben we uitgebreid gegeten met een indrukwekkend mooi uitzicht. Toen we op onze chauffeur moesten wachten konden we nog genieten van een zonsondergang. Na een avontuurlijke rit terug (denk maar aan rally racen in de nacht over smalle bergwegen) zijn we gelukkig veilig weer aangekomen in het Hotel in Kuta. Morgen gaat de wekker om 06:45 om eindelijk naar Flores te gaan om het World Vision project te bezoeken!

IMG_2156

 

Reacties

We zijn benieuwd wat je van deze blog vindt, laat hier onder een reactie achter.

NatalieBali trip

5 comments

Join the conversation
 • Arjen - July 17, 2015 reply

  Ziet er super uit, have fun!

 • Anja - July 17, 2015 reply

  wow, wat gaaf om dit allemaal te lezen! prachtige foto’s! een gezegende reis gewenst vandaag en geniet!!!

 • Coby Kuijpers - July 16, 2015 reply

  Wow! Klinkt allemaal goed zeg!! Extra kadootje dan maar….

 • Rene - July 16, 2015 reply

  Prachtig, wat een belevenis. En wat een prachtige foto s .
  Goede reis morgen en tot later,love you

 • Jeroen - July 16, 2015 reply

  Een gezegende reis morgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.